Acțiune în forță a Poliției din Marginea în week-end pentru creșterea gradului de siguranță publică, fiind depistate mai multe infracțiuni. Într-un caz polițiștii au fost nevoiți să încătușeze un șofer băut din comuna Satu Mare


Intră acum și în grupul de

 Întreg personalul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea a fost angrenat, în week-end, într-o amplă acțiune pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii climatului de siguranţă publică.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în locațiile identificate cu grad de risc, au fost monitorizate și evaluate stările conflictuale, fiind asigurată prezenţa activă a efectivelor de poliţie pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement. În punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens au fost organizate filtre rutiere pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie.

Totodată, s-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare, fiind intensificată colaborarea cu celelalte formaţiuni de poliţie, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale.

În urma acțiunii organizate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.220 lei și au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni la regimul rutier, au fost testați cu aparatul etilotest peste 50 de conducători auto și au fost reținute 4 permise de conducere și au fost confiscate material lenmnos și o autoutilitară în valoare de peste 4000 Euro.

Astfel, sâmbătă seara patrula de siguranţă publică, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe raza comunei Sucevița, pe DC 44 Voievodeasa.          Cu ocazia controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemnos pentru care nu existau documente de proveniență.

Cercetările au fost continuate de către lucrătorii de poliţie în evidenţele proprii, cât şi ale Ocolului Silvic Marginea, constatându-se că șoferul a mai fost sancţionat contravenţional pentru aceeaşi faptă, tot de către lucrătorii Secţiei nr. 3 de poliţie rurală Marginea, la data de 14.11.2018, precum şi la data de 19.11.2018.

Potrivit legii, mijlocul de transport cu care s-a realizat transportul de materiale lemnoase fără aviz de însoţire, se confiscă, dacă se constată repetarea faptei în interval de 6 luni de la data constatării primei fapte, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 171/2010M, cu amendă în cuantum de 5000 lei, în timp ce cantitatea de 2,72 metri cubi material lemnos a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, s-a dispus confiscarea autoutilitarei aceasta fiind indisponibilizată şi sigilată în curtea punctului de descărcare „Atelier Împletituri” din com. Marginea, fiind lăsată în custodie personalului silvic.

Tot sâmbătă seara, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe drum comunal neclasificat de pe raza comunei Satu Mare, pe direcția DJ 178B, dar șoferul nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, continuându-și deplasarea în viteză către DJ 178.

În aceste condiții s-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune de pe autospeciala de poliție, concomitent cu somarea acestuia prin portavoce, conducătorul auto neconformându-se.

După circa 1,5 km parcurși, șoferul autoturismului urmărit a intrat în curtea unui imobilul din comuna Satu Mare, a oprit și abandonat autoturismul, cu motorul pornit, luând-o la fugă în zona unor anexe gospodărești.S-a procedat la urmărirea pedestră a conducătorului auto, acesta fiind identificat într-o anexă gospodărească, fiind imobilizat la sol prin folosirea forței fizice și a cătușelor.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a reținut permisul de conducere, eliberându-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație și urmează să se facă cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Satu Mare.

Duminică după amiaza, patrulele din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui ATV care se deplasa pe DJ 178, pe raza comunei Volovăț, pe direcția Rădăuți – Volovăț, iar pentru autovehiculul condus, conducătorul nu a putut prezenta niciun document.

S-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autovehiculul  nu este înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice și s-a stabilit că numărul de înregistrare a fost atribuit de către autoritățile locale unui alt vehicul.

          În cauză urmează a se efectua cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, prevăzute de art. 335 alin. (1), art. 334 alin. (1) și art. 334 alin. (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Volovăț.

Prin modul de organizare și desfășurare a activităților, datorită prezenței în teren și acoperirii corespunzătoare a teritoriului de către efectivele prezente, pe raza de competență a secției nu au fost înregistrate accidente rutiere, fapte cu violență și nu au fost înregistrate infracțiuni stradale, susține Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de