Cartea “400 de ani de asistenţă medicală spitalicească în judeţul Suceava”, ce poartă semnătura medicilor suceveni Mihai Ardeleanu şi Ioan Ieţcu, a fost lansată, miercuri, la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Cartea “400 de ani de asistenţă medicală spitalicească în judeţul Suceava”, ce poartă semnătura medicilor Mihai Ardeleanu şi Ioan Ieţcu, a fost lansată, miercuri, la SJU Suceava, la eveniment participând conducerea spitalului, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, actuali şi foşti medici ai unităţii, dar şi politicieni.

Prezent la lansarea volumului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a felicitat pe cei doi autori pentru eforturile depuse pentru documentare, care au fost încununate cu realizarea unei pagini de istorie despre originile şi evoluţia asistenţei medicale din această zonă.

 „La Suceava, ne putem lăuda cu 400 de ani de când s-au pus bazele asistenței medicale specializate. Suntem obligați să ducem mai departe această ștafetă”, a subliniat Flutur.

Medicul Mihai Ardeleanu, unul dintre semnatarii volumului “400 de ani de asistenţă medicală spitalicească în judeţul Suceava”, a declarat că această carte este dedicată „spitalului şi comunităţii“ adăugând că pentru documentarea volumului, autorii au utilizat surse de la Arhivele Naţionale, de la Biblioteca Bucovinei „IG Sbiera” Suceava, dar şi informaţii oferite de directorii celorlalte spitale din judeţul Suceava sau informaţii provenite din publicaţii şi diverse colecţii personale.

La rândul său, medicul Ioan Iețcu a declarat că este mândru de cartea pe care a scris-o împreună cu colegul său, Mihai Ardeleanu.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de