Biserica Romano-Catolică din comuna Vatra Moldoviței, afectată de un incendiu generat de o sobă


Intră acum și în grupul de

Biserica Romano-Catolică din comuna Vatra Moldoviței a fost afectată, miercuri dimineață, de un incendiu generat de o sobă cu acumulare de căldură amplasată necorespunzător față de materialele combustibile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a menționat că militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Moldovița și Vatra Moldoviței au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Găleată a spus că la sosirea echipajelor ardea parțial un perete exterior, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la vecinătăți.

„Au ars aproximativ 10 mp din peretele exterior (din lemn).  S-au degradat aproximativ 30 mp tencuieli și zugrăveli din interior și din exterior, alți 10 mp din perete, 5 mp din astereala acoperișului și 10 mp pardoseală și lambriu”, a preciat slt. Alin Găleată.

El a menționat că incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore, iar pompierii au salvat biserica, cu bunurile din interior, precum și construcțiile anexe din apropiere.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de