Șapte persoane reținute, țigări, bani, cinci autoturisme și peste 60 de telefoane mobile confiscate, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii suceveni

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava și sprijiniți de polițiștii B.C.C.O. Suceava și ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Bistrița Năsăud, au pus în executare, marți, 4 decembrie a.c., 27 de mandate de percheziție, pentru un număr de 32 de locații din județele Suceava și Bistrița Năsăud.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost vizate mai multe persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat” şi „contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară”.

„În urma perchezițiilor domiciliare au fost indisponibilizate 49.880 țigarete de proveniență extracomunitară, sumele  de 5.090 euro și 107.882 lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM, precum și alte bunuri care constituie probe și mijloace de probă”, a precizat Poliția Suceava.

Sursa citată a menționat că din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că membrii grupării au traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, din care 594.800 de țigarete au fost capturate de polițiști în cadrul unor acțiuni punctuale, iar prejudiciul estimativ se ridică la aproximativ 1.300.000 lei.

Astfel, șapte suspecți cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani din județul Suceava au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Suspecții au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea faptelor.

(M.T.)