Peste 600 de controale efectuate în luna noiembrie de inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică, între unităţile sancţionate fiind o grădiniţă, o pensiune şi un restaurant

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a precizat, marţi, că în luna noiembrie au fost efectuate aproximativ 600 de acţiuni de control, din care 353 controale în domeniul non-aliment şi 243 de controale în domeniul aliment.

El a spus că pentru abaterile constatate în cadrul acestor controale, o pensiune din mediul rural şi un restaurant au fost sancţionate cu amendă în cuantum de 1600 de lei fiecare, întrucât nu aveau asigurată înregistrarea temperaturii în spaţiile frigorifice pentru păstrarea alimentelor perisabile, iar angajatul unei alte unităţi de alimentaţie publică a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1600 de lei pentru nerespectarea igienei în timpul programului de lucru.

 

Medicul Dinu Sădean a mai spus că alte două chioşcuri au primit avertismente şi amenzi în valoare totală de 4000 de lei, pentru că nu respectau principiile care stau la baza alimentaţiei sănătoase pentru copii şi tineri.

El a menţionat că a mai fost amendată cu 2000 de lei şi o grădiniţă pentru depăşirea numărului de copii la o grupă de preşcolari.

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava a precizat că alte două amenzi în valoare totală de 5000 de lei au fost aplicate în cazul a două persoane fizice pentru nerespectarea normelor de igienă pentru zonele de locuit.(L.B.)