Proiectul educativ „Vis de iarnă” de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Andrei a ajuns la a treia ediție


Intră acum și în grupul de

Elevii de la CSEI Sf. Andrei Gura Humorului au desfășurat, joi, Proiectul educativ ”Vis de iarnă”, eveniment realizat la Centrul Cultural Gura Humorului.

Aflat la a III-a ediție, Proiectul educativ „Vis de iarnă” s-a desfășurat în mai multe etape. Mai întâi, elevii îndrumați de cadrele didactice au realizat un decor magic folosind pe cât posibil materiale reciclabile. Astfel, din peturi și resturi de hârtie a prins viață renul Rudolf și sania Crăiesei zăpezii.

Cu multă răbdare, muncă și pasiune și neapărat cu un strop din suflețelul lor, de la cei mai mici până la cei mari, elevii au realizat decorațiuni de iarnă reunite în Expoziția „Magia iernii”- o minunată desfătare vizuală.

În decorul de basm o parte din elevi și-au valorificat talentul artistic. Astfel, în Regatul de gheață s-au împletit sub bagheta magică a Crăiesei zăpezii cântecele, dansurile, voia bună alături de clinchetul suav al colinzilor și urăturilor. În acest regal hibernal le-au fost alături elevi și cadre didactice de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava cu un feeric recital instrumental.

De asemenea, formația MINIONII de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava au încântat audiența cu altfel de colinzi, iar trupa de pantonimă SMIME de la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți a pictat zâmbete pe fețele spectatorilor. Pentru bunul mers al evenimentului, elevii voluntari de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului s-au dovedit ajutoare de nădejde ale Crăiesei zăpezii.

Reușita Proiectul educativ „Vis de iarnă” se datorează întregului colectiv de la CSEI Sf. Andrei care au oferit elevilor o scurtă călătorie într-o lume de basm presărând în sufletele lor lumina magică a Sărbătorilor de iarnă. (A consemnat, Consilier educativ prof. Istrate Isabella)


Intră acum și în grupul de