Țigări în valoare de peste 120.000 lei descoperite polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus după ce au tras două focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist

Polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus au descoperit țigări în valoare de peste 120.000 lei după ce au tras două focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist, care a reușit însă să fugă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al S.T.P.F. Suceava, comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serințan, miercuri, 12 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, a fost observat în apropierea frontierei de stat un autoturism de teren care nu își justifica prezența în zonă.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea mașinii în cauză efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece conducătorul auto nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbatul a abandonat mașina și s-a retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei”, a arătat Ilie Poroch-Serințan.

Acesta a menționat că în mașină au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 10.300 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 120.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

(M.T.)