Urmărit de polițiști, un bărbat din Moldova Sulița care conducea băut și fără permis a intrat cu mașina într-un gard


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Moldova Sulița, s-a ales cu dosar penal după ce a condus mașina băut și fără permis.

Poliția Județeană Suceava a precizat că sâmbătă, 15 decembrie a.c., în jurul orei 01.40, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate ce se deplasa pe DC „Părîul Draiciuc” din comuna Izvoarele Sucevei, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel s-a procedat la urmărirea mașinii pe o distanță de aproximativ 4 km, cu semnale luminoase și acustice ale autospecialei de poliție în funcțiune, moment în care șoferul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 36 ani din comuna Moldova Sulița, în vehicul fiind ca pasager concubina acestuia, o femeie de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au  întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de