Peste 400.000 de turiști au vizitat în acest an județul Suceava. Aproape 60.000 sunt din străinătate, cei mai mulți din Spania și Germania, dar o creștere semnificativă este a turiștilor din Ungaria


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în acest an numărul de turiști care au vizitat județul Suceava va fi de peste 420.000, reprezentând o creștere de 13 la sută.

El a arătat că cei mai mulți turiști sunt din Spania și Germania, dar că o creștere mare este a turiștilor din Ungaria.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că în ultimul an s-a constatat o creștere a gradului de ocupare a unităților de cazare din zona Rădăuți-Siret.

Directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, Claudiu Brădățan, a detaliat pentru News Bucovina că în acest an se va atinge un maxim de turiști, de aproximativ 420.000 de turiști și crede că dacă se păstrează trendul, probabil că anul viitor se va atinge o jumătate de milion de turiști.

El a arătat că din numărul total de turiști, 57.000, sunt turiști străini, reprezentând aproape 15 la sută, iar ca și număr, pe primele locuri turiștii străini provin din Spania și Germania cu câte zece mii de turiști, urmate de Italia, Franța și Polonia.

Cea mai mare creștere, de 120 la sută, a fost înregistrată de turiștii din Ungaria, a spus Claudiu Brădățan care a explicat că această creștere a fost determinată de participarea în 2017 și 2018 a județului Suceava la Târgul de Turism Utazas din Budapesta, care deși este un târg de mărime medie a atras mulți turiști.

„Noi am mizat să atragem fluxuri de turiști din Ungaria care vizitează Transilvania. De aceea ne-am dus cu programe Transilvania-Bucovina, Bucovina-Maramureș”, a spus directorul CNIPT Suceava.

El a menționat că anul acesta a observat la acest târg de turism din Budapesta la stand un număr de peste 10 lideri de grup care au cerut materiale de prezentare și materiale suport pentru grupurile care vor veni în Bucovina în 2018, subliniind că liderii de grup sunt ca instituții de lobby.

Brădățan a apreciat că anul viitor numărul de turiști din Ungaria va crește și ar urma ca Ungaria să intre în top opt ca  număr de turiști ce vizitează Bucovina.

O creștere cu 22 la sută a numărului de turiști au înregistrat Spania și Germania, dar s-a remarcat și o creștere cu 19 la sută a numărului de turiști care provin din Olanda și care sunt turiști avizați și care stau mai mult în zonă, în timp ce o creștere de 13 la sută s-a înregistrat la turiștii care provin din Italia și Polonia.

În județ este un plus de 13 la sută față de 2017 și 11 la sută doar la turiști străini.

„Sezonul a fost plin, iar partea de Crăciun și Anul Nou, cel puțin în zonele tradiționale, Gura Humorului, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc gradul de ocupare atinge 100 la sută”, a spus Brădățan.

El a remarcat că o creștere semnificativă a numărului de turiști a fost înregistrată în acest an în zona Rădăuți, cu circa 18 la sută.

Creșteri de circa 10 la sută au fost în zona Câmpulung și zona Gura Humorului unde cererea este în continuare mare, dar fizic nu mai sunt capacități de cazare pentru a oferi o creștere mai mare.

Brădățan a explicat că pentru că s-au observat anumite tedințe, împreună cu CJ Suceava se propune ca anul viitor județul să fie prezentat la târguri de turism din Spania și Franța.(T.B.)


Intră acum și în grupul de