Flutur: Din martie vom avea noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că din luna martie vor fi noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava.

El a spus că Aeroportul Suceava are în momentul de față șapte destinații externe și una internă.

„Din martie vor fi noi curse spre capitale europene de pe Aeroportul Suceava”, a spus Flutur care a menționat că încă nu poate face publice noile destinații.

El a mai spus că s-a semnat ordinul de începerea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava la care proiectarea durează 3 luni, iar execuția un an și și-a exprimat încrederea că lucrările vor fi finalizate mai repede.

Flutur a menționat că la data de 14 decembrie pe Aeroportul Suceava fuseseră procesați 338.000 de pasageri și se așteaptă ca până la finalul anului numărul de fie de  350.000 de pasageri, fiind o creștere de 33 la sută față de anul trecut și de șapte ori față de 2016.

„Dinamica pe Aeroport a fost consistentă și noi trebuie să răspundem așteptărilor”, a spus Flutur care a precizat că noul terminal va avea o capacitate de 570.000 de pasageri anual, cu 340 de pasageri procesați pe oră.

El a mai declarat că a discutat la Alba Iulia cu comisarul european Corina Crețu pentru a găsi o soluție  să se deconteze împrumutul făcut de CJ Suceava pentru acest terminal așa cum s-au decontat pentru drumuri sau pentru spitale.

Președintele Flutur a mai anunțat că din 2019, Aeroportul Suceava nu mai primește subvenție de la CJ Suceava pentru că a avut peste 250.000 de pasageri doi ani consecutiv.(T.B.)


Intră acum și în grupul de