Doi suspecți de contrabandă au fost arestați de Judecătoria Gura Humorului. Aceștia au fost depistați în Păltinoasa că transportau țigări de contrabandă de peste 270.000 de lei ascunse într-un compartiment al remorcii unui camion


Intră acum și în grupul de

Doi suspecți de contrabandă au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Gura Humorului, ei fiind acuzați că au transportat țigări de contrabandă de peste 270.000 de lei.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, procurorii au dispus, marți,  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”.

Cei doi sunt acuzați că luni după amiaza, au deţinut şi transportat  cu un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi remorcă, pe DN 17, pe raza comunei Păltinoasa, cantitatea de 19.480 pachete de ţigări mărcile Marlboro şi Kent, având aplicate timbre fiscale emise din Ucraina.

Țigările erau ascunse într-un compartiment special amenajat printr-un tavan fals pe toată suprafaţa plafonului remorcii, fără a avea documente legale de provenienţă şi cunoscând că  provin din activitati de contrabandă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare aproximativă de 274.577 lei.

Cei doi au fost reținuți, iar apoi au fost prezentaţi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea procurorului de caz şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor inculpati pentru o perioadă de 30 de zile, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de