Sancțiuni de peste 500.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni într-o săptămână

Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic, în perioada 14 – 20 decembrie a.c., pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii au asigurat cu operativitate intervenția la 377 de evenimente,  296 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 200 de infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au reținut 66 de permise de conducere (4 pentru alcool, 8 pentru viteză excesivă și 54 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  20 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

„Au fost aplicate 766 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (491) au fost aplicate la regimul rutier, 113 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice și 116  pentru acte ilicite de comerț. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  508.025 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 73.994 lei”, a arătat Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată a menționat că au fost prinşi în flagrant 33 de  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 8 persoane, și au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, a arătat IPJ Suceava.

(M.T.)