Un agent de poliție sucevean a fost trimis în judecată pentru luare de mită în cazul cercetării unui accident rutier cu un rănit. Acesta ar fi primit 50 de euro de la șoferul vinovat care este judecat pentru dare de mită


Intră acum și în grupul de

Un agent de poliție sucevean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru luare de mită, iar mituitorul pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 15 august 2017, Poliția Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe raza unei localități rurale din apropierea municipiului Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

La data respectivă agentul de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiind desemnat să soluţioneze sesizările privind producerea unor accidente de circulaţie soldate cu victime și a făcut parte din echipajul de poliție care a cercetat accidentul respectiv.

Din efectuarea primelor verificări a reieşit că un șofer conducea un autoturism marca Audi, pe raza unei localități rurale din apropierea Sucevei, iar în urma manevrei de depășire a acroșat alt autovehicul. În urma impactului dintre vehicule a rezultat vătămarea corporală a unei persoane aflate în celălalt autovehicul, fiind întocmit dosar penal.

A doua zi după producerea accidentului șoferul vinovat se afla pe raza municipiului Suceava şi s-a deplasat la o vulcanizare unde s-a întâlnit cu agentul de poliție. Observându-l la vulcanizare pe lucrătorul de poliţie desemnat să instrumenteze cauza penală în care era implicat, șoverul l-a abordat, iar la solicitarea acestuia, agentul de poliție l-a urmat pe acesta într-un loc mai retras, respectiv după colţul clădirii vulcanizării.

În aceste împrejurări, șoferul vinovat de accident i-a strâns mâna în semn de salut agentului de poliție, dar odată cu strângerea de mână i-a înmânânat acestuia o bancnotă de 50 de euro, pe care o pregătise şi o pusese în palmă înainte de a-i întinde mâna lucrătorului de poliţie desemnat să instrumenteze accidentul rutier.

Agentul de poliție, a acceptat bancnota dată odată cu strângerea de mână, păstrând-o în palmă, după care a băgat mâna în buzunar, cu tot cu bancnotă.

Din cercetările efectuate a rezultat că a primit banii astfel încât la instrumentarea dosarului penal având ca obiect accidentul rutier, în funcţie de rezultatul anchetei,șoferul vinovat să beneficieze de restituirea permisului de conducere, care îi fusese reţinut în urma producerii accidentului rutier.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de