Țigări de contrabandă de peste 180.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră suceveni la Ulma și Costileva

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat 15.900 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 186.000 lei, iar un autoturism de teren a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că luni polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declanșat două acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, aceștia au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia au fost observate mai multe baxuri cu țigări.

În urma cercetării zonei, în imediata apropiere a autoturismului, au mai fost descoperite alte colete cu țigări, făcând parte din același lot.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit în total 20 de baxuri cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.900 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 115.800 lei.

Autoturismul de teren, marca Mitsubishi Pajero, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

Câteva ore mai târziu, lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit pe raza localității Costileva 12 baxuri cu țigări, învelite în folie de culoare neagră, de proveniență ucraineană.        Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări, în valoare de 70.200 lei.

În ambele cazuri țigările în valoare totală de 186.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale, precizează sursa citată. (N.B.)