Mai mulți tineri suceveni băuți și fără permis de conducere, implicați în evenimente rutiere în ultimele două zile


Intră acum și în grupul de

Mai mulți tineri suceveni, băuți sau fără permis de conducere, au fost implicați în ultimele două zile în evenimente rutiere.

Astfel, marți dimineața, la ora 01.21, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin 112 de o tânără de 21 de ani din comuna Moara, despre faptul că, a fost implicată într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale pe raza comunei Dărmănești, însă conducătorul celuilalt autoturism se află sub influența băuturilor alcoolice.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209D, din comuna Dărmănești, tânăra de 21 de ani din comuna Moara a efectuat o manevră de întoarcere, moment în care, a fost acroșată de autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Șerbăuți.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru tânăra de 21 de ani și de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 22 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus de un tânăr de 25 de ani, tot din comuna Șerbăuți, care se afla în autoturism împreună cu alți prieteni.

În acest caz s-a deschis un dosar penal, iar tânărul de 22 de ani este cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar tânărul de 25 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Sursa citată arată că luni seara la ora 21.50, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a identificat pe DJ 291A din comuna Frătăuții Noi, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, a oprit pe partea dreapta a părţii carosabile.

La volanul autoturismului, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Muşeniţa, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Marți după amiaza, la ora 15.45, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, un autoturism înmatriculat în străinătate, ocazie cu care, conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, din orașul Vicovu de Sus, s-a schimbat de la volan cu un tânăr de aceeași vârstă și din aceeași localitate, proprietar al vehiculului, care se afla ca pasager în autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 20 de ani de la volan, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În acest caz s-a întocmit dosar penal, tânărul de 20 de ani fiind cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar consăteanul său și proprietar la mașinii sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Tot marți după amiaza o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe DJ 178 din comuna Arbore, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Marți seara un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 15C, din comuna Fântâna Mare, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Râșca.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de