Polițiștii suceveni au intervenit în minivacanța de Crăciun la peste 400 de evenimente și au aplicat 499 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic în minivacanța de Crăciun pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Astfel, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului, în ultimele șase zile au fost organizate 515 patrule de menținere a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 435 de evenimente, 352 dintre acestea fiind semnalate prin 112 şi au fost constatate 241 de infracțiuni.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 56 de permise de conducere (7 pentru alcool, 2 pentru viteză excesivă și 47 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  19 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Potrivit Poliției Județene Suceava au fost aplicate 499 de  sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (362) au fost aplicate la regimul rutier, 107 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 30 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  212.577 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 6500 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 20  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 6 persoane.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona și în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, anunță Poliția Suceava.(N.B.)