Simpozionul Naţional „Eminescu printre noi”, la prima ediţie


Intră acum și în grupul de

La aniversarea a 60 de ani de învăţământ pedagogic, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava organizează sâmbătă, prima ediţie a Simpozionului Naţional „Eminescu printre noi”, alegerea lunii ianuarie fiind influenţată şi de împlinirea a 159 de ani de la naşterea poetului şi 120 de ani de la moartea acestuia. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman prin intermediul acestui simpozion se doreşte promovarea rezultatelor obţinute de elevii şi cadrele didactice din învăţământul primar în activităţi şcolare şi extraşcolare ocazionate de sărbătorirea zilei marelui poet român, Mihai Eminescu.

Printre obiectivele specifice manifestării enumerate de Laurenţa Hacman, se regăsesc schimbul de experienţă între cadrele didactice şi elevii diferitelor şcoli din ţară, care poartă numele marelui poet, realizarea unor oportunităţi de colaborare cu acestea, stimularea creativităţii cadrelor didactice în proiectarea activităţilor care abordează textul literar eminescian, dar şi realizarea de compoziţii plastice pornind de la textul eminescian.

Simpozionul se desfăşoară pe două secţiuni una pentru cadrele didactice şi una pentru elevi. Cea pentru cadre include prezentarea şcolilor din ţară care poartă numele marelui poet, acţiunea fiind denumită „Suntem şcoală Eminescu”, prezentarea unor proiecte didactice şi a unor discipline opţionale desfăşurate cu elevii din clasele primare pe tema simpozionului – acţiune denumită „Preocupări didactice privind abordarea textului eminescian la clasele primare” şi „Proiecte educaţionale şi activităţi extracurriculare legate de tema simpozionului”. Secţiunea pentru elevi, denumită „Concurs de compoziţii plastice pentru elevi” presupune prezentarea unor compoziţii plastice care să ilustreze aspecte din opera eminesciană.


Intră acum și în grupul de