Țigări de contrabandă de peste 52.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră din Brodina după ce au tras mai multe focuri de armă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit, vineri seară, nouă colete cu țigări de proveniență ucraineană, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, mai multe persoane care transportau, în spate, de la frontiera de stat spre interiorul țării, colete voluminoase.

„Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, a menționat Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a arătat că imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Astfel, la fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite nouă colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu țigări, a căror valoare se ridică la suma de 52.650 lei.

„Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de