Elevii sunt în vacanţa intersemestrială


Intră acum și în grupul de

Peste 100.000 de elevi şi preşcolari suceveni au încheiat primul semestru din acest an şcolar şi intră de luni în vacanţă pentru o săptămână, urmând să revină la şcoală pe 9 februarie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Al doilea semestru se va termina pe 12 iunie, iar în perioada sărbătorilor de Paşte, respectiv între 11 şi 20 aprilie, este planificată vacanţa de primăvară.

Elevii claselor a VIII-a vor trebui să îşi aleagă, în acest semestru, liceul sau şcoala profesională la care vor să înveţe mai departe şi să se înscrie la repartizarea computerizată. Pe 1 mai va fi făcută publică oferta de şcolarizare în învăţământul postgimnazial, va fi tipărită broşura care cuprinde informaţiile despre admitere, iar şcolile vor începe realizarea bazelor de date cu datele personale ale elevilor.

Tot pe 1 mai începe şi înscrierea candidaţilor la bacalaureat, care trebuie să depună dosarele până pe 9 mai. Bacalaureatul va avea loc între 22 iunie şi 9 iulie şi se va desfăşura la fel ca anul trecut, cu publicarea subiectelor la probele scrise pe internet, pe 1 martie.


Intră acum și în grupul de