Sucevean trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat vecinul pentru că dăduse muzica prea tare


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Suceava pentru tentativă de omor asupra unui vecin în urma unui scandal generat de faptul că vecinul petrecea cu muzica prea tare.

Potrivit anchetei, familiile bărbatului trimis în judecată și ale victimei locuiesc în zona rurală a județului Suceava, gospodăriile lor învecinându-se, fiind delimitate de un gard.

De mai multă vreme între aceste persoane au existat diverse disensiuni şi neînţelegeri, dar până în luna iulie 2016 nu au existat incidente violente între respectivele persoane.

Ancheta arată că în cursul zilei de 10 iulie 2016 vecinul inculpatului împreună cu fratele său şi tatăl lor au consumat băuturi alcoolice la domiciliul lor, iar pe fondul stării de ebrietate în care au ajuns au început să vorbească cu voce ridicată, au produs scandal şi gălăgie, au ascultat muzică cu volumul dat tare, fapt care a fost de natură a-i deranja pe vecinii lor.

În aceste condiții, în jurul orei 22:00 inculpatul a ieşit din casă împreună cu fratele său, l-au văzut pe vencin în curtea casei sale şi i-au cerut să dea muzica mai încet, cerere căreia nu i s-a dat curs la momentul respectiv.

Între aceștia a avut loc o dispută verbală, iar fratele inculpatului a început să poarte o discuţie pe un ton ridicat cu vecinul, ambii stând unul în faţa celuilalt.

Profitând de faptul că vecinul stătea cu spatele la el şi totodată deranjat de atitudinea anterioară, agresorul a lovit vecinul cu un cuţit, în zona spatelui, cu toate că nimic din ceea ce se petrecuse anterior nu a justificat acest act de violenţă.

Un martor a apelat telefonic 112, solicitând deplasarea unui echipaj medical, iar victima a fost transportată cu o ambulanţă la spital  unde a rămas internată până la data de 13 iulie 2016, fiind supusă unor proceduri medicale.

Conform concluziilor cuprinse în raportul întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, persoana vătămată a prezentat contuzii cu echimoze, excoriaţii, plăgi înţepat – tăiate (una penetrantă toracică şi una pe mâna dreaptă dorsal) ce s-au putut produce prin loviri cu sau de corpuri contondente şi corpuri înţepător – tăietoare (cuţit). Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un număr de 18-20 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de