Un bărbat din Vatra Moldoviței încătușat de polițiști: Băut și fără permis, el a provocat un accident și a părăsit locul accidentului

Un bărbat de 36 de ani Vatra Moldoviței a fost încătușat, vineri seara, de polițiști acesta fiind cercetat pentru că a condus fără permis un autoturism, a produs un accident și a plecat de la fața locului și a refuzat să se legitimeze când a fost identificat de polițiști.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara, în jurul orei 20.42, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin 112 de un tânăr de 19 ani, din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale pe raza comunei, iar celălalt conducător auto este în stare de ebrietate și plecat de la fața locului.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe drumul denumit popular „Drumul Sondei” din Vatra Moldoviței, tânărul de 19 ani, a fost acroșat de autoturismul condus de un localnic de 36 de ani, care circula din sens opus și care, după producerea accidentului a plecat de la fața locului.

 Tânărul de 19 ani, a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ulterior, în jurul orei 21.25, polițiștii au identificat staționat pe raza comunei autoturismul implicat în tamponare care prezenta avarii și pe bărbatul de 36 de ani, care inițial a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)