DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătății încă 4144 de doze de vaccin antigripal . În județ, până în prezent, au fost diagnosticate clinic 17 cazuri de gripă


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Liliana Ioana Grădinariu, a declarat, luni, că instituţia a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal cu 4144 de doze.

Ea a explicat că solicitarea a fost efectuată după consultarea cu medicii de familie din judeţ, care au transmis DSP Suceava necesarul de doze suplimentar.

Medicul Liliana Ioana Grădinariu a precizat că în judeţul Suceava s-au vaccinat peste 35 000 de persoane de la debutul campaniei de vaccinare împotriva gripei sezoniere şi până în prezent.

Conform raportărilor DSP Suceava, în judeţ au fost diagnosticate clinic 17 cazuri de gripă, unul dintre acestea fiind confirmat prin analize de laborator.

De menţionat este că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că în cazul în care vor exista solicitări din partea medicilor de familie care să depăşească stocurile de vaccin existente, există posibilitatea suplimentării numărului de doze de vaccin.

Reamintim că pentru sezonul rece 2018-2019, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de