Fetița în vârstă de un an și jumătate din Salcea, găsită de pompieri în stop cardio-respirator, a murit. Fratele ei este în continuare în stare gravă


Intră acum și în grupul de

Fetița în vârstă de un an și jumătate din Salcea, care a fost găsită marți după-amiază în stop cardio-respirator, după ce s-a intoxicat cu fum în urma unui început de incendiu, a decedat în timp ce era transferată la un spital din Iași, iar fratele ei, de doi ani și jumătate, este în continuare în stare gravă, fiind internat în spital.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a precizat că în acest caz Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă și că în urma necropsiei va fi stabilită cauza morții.

Directorul medical al Spitalului Județean Suceava, Mircea Alexandru Macovei, a anunțat miercuri, în conferință de presă, că fetița în vârstă de un an și jumătate avea arsuri pe 75-80 la sută din suprafața corpului și că a fost preluată de o ambulanță și transportată spre Iași.

Însă, pe drum, fetița a intrat din nou în stop cardio-respirator și s-a încercat resuscitarea ei, dar fără succes.

În ceea ce privește starea băiețelului, directorul medical a spus că este în stare gravă, fiind intoxicat cu monoxid de carbon, având prognostic rezervat privind evoluția.

Precizăm că doi copii cu vârste de 2 ani și jumătate și 1 an și jumătate au avut nevoie, marți după amiaza, de manevre pentru resuscitare și stabilizare din partea cadrelor medicale după ce s-au intoxicat cu fum în urma unui început de incendiu izbuncit în locuința lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt Alin Găleată, un început de incendiu care a fost stins de vecini până la sosirea pompierilor militari s-a produs într-o locuință din Salcea.

Găleată a menționat că din pacate, din interior au fost scoși doi copii, intoxicați cu fum, unul de 2 ani și jumătate care a fost intubat și stabilizat și celălalt de 1 an și jumătate a intrat în stop cardio respirator și au fost efectuate manevre de resuscitare.

El a arătat că prin intervenția cadrelor medicale și copilul cel mic a fost scos din stop cardio-respirator, iar ambii copii împreună cu mama lor au fost transportați la UPU Suceava.

Incendiul a pornit de la amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de un termoșemineu cu lemne.

Se pare că copilul mai mare ar fi răsturnat un suport pentru uscat rufe peste termoșemineu de unde s-au aprins hainele și alte materiale combustibile din apropiere.

La acest eveniment au intervenit o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD -TIM și B2- și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de