La Valea Putnei, cea mai veche păstrăvărie din țară, s-au pus bazele Asociației „Păstrăvul Românesc”. Florin Irimescu (Vale Putna) : Obiectivul nostru este să convigem românii că păstrăvul românesc merită să dețină ponderea majoritară în consumul de păstrăv de pe piața națională


Intră acum și în grupul de

La Valea Putnei – acolo unde se află cea mai veche păstrăvarie din România- a avut loc, marți, 22 ianuarie,  o intalnire a pastravarilor din Romania la care au participat pastravari din Bucovina si Ardeal cu scopul de a pune bazele asociatiei „Pastravul Romanesc”.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul asociatiei este promovarea pastravului romanesc si a intereselor crescatorilor si procesatorilor de pastrav din Romania.

Printre membrii fondatori ai asociatiei nationale „Pastravul romanesc”, alaturi de crescatori si procesatori de pastrav ,se numara si GAL Bucovina de Munte precum si Fundatia „Te aud Romania”.

Fondatorii asociatiei isi propun sa creeze un brand al pastravului romanesc, precum si un standard de calitate pentru cei care isi doresc sa produca pastrav si derivate din pastrav sub umbrela acestui brand.

De asemenea „membrii isi propun sa creeze programe de educare a publicului in privinta calitatii superioare a pastravalui produs in Romania precum si asupra beneficiilor aduse sanatatii consumatorilor”, a declarat Lucian Preutescu, proprietarul unei pastravarii din judetul Suceava.

„Dorim o promovare direct la sursa a pastravului romanesc prin pachete turistice integrate precum si prin infiintarea de puncte gastronomice locale. Organizatia ia in calcul deschiderea unui locatii fizice de prezentare si de cultura gastronomica precum si promovarea itineranta la targurile de profil”, a declarat Aurel Blaj, membru fondator.

Florin Irimescu, unul din fondatori a declarat in cadrul intalnirii: „Obiectivul nostru pe termen mediu este sa convigem romanii ca pastravul romanesc merita sa detina ponderea majoritara in consumul de pastrav de pe piata nationala, si impreuna cred ca ne vom atinge acest obiectiv”.

Urmatorul pas in constructia initiata la Valea Putnei este accesarea unui program de finantare prin fonduri european care sa sustina implementarea planului de marketing a Asociatiei Pastravul Romanesc.


Intră acum și în grupul de