Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Drăgușeni


Intră acum și în grupul de

O patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, joi, 24 ianuarie a.c., pe DN 2, pe raza comunei Drăgușeni, o autoutilitară condusă de un bărbat de 48 de ani, din comuna Cornu Luncii, care transporta conform avizului de însoțire 18,00 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara se afla la al doilea transport de material lemnos pe baza aceluiași aviz de însoțire.

Astfel, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta 17,68 m.c. de cherestea și nu cantitatea menționată în documente.

„Societatea comercială din comuna Cornu Luncii emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată  contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat, respectiv 17,68 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 11.792 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de