O bătrână din Stamate și-a pierdut viața după ce un incendiu i-a cuprins casa

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din satul Stamate, comuna Fântânele, și-a pierdut viața în urma unui incendiu ce a izbucnit vineri dimineața.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fântânele, au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Găleată a spus că la sosirea echipajelor ardea generalizat casa de locuit, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

„Din nefericire, după localizarea flăcărilor, pompierii militari au găsit în interiorul locuinței trupul carbonizat al proprietarei”, a spus slt. Alin Găleată.

În incendiu au ars casa de locuit pe o suprafață de 50 mp, obiecte de mobilier și alte obiecte de uz casnic.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai arătat că în noaptea de joi spre vineri a mai avut loc un incendiu din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură, în satul Racova, comuna Udești, un bărbat de 88 de ani suferind un atac de panică și arsuri la o mână.

În acest caz militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul casei și în interiorul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

„Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, cu atac de panică, care a suferit arsuri la o mână. Ulterior, bătrânul a refuzat transportul la spital”, a spus Găleată.

În urma acestui incendiu au ars  acoperișul casei pe 80 mp, elemente de tâmplărie din lemn, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și documente personale și de proprietate. De asemenea, s-au degradat zugrăveala casei și alte bunuri.

(M.T.)