Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat aproximativ 1.900.000 de pachete cu țigări, anul trecut


Intră acum și în grupul de

La sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a avut loc miercuri, 30 ianuarie a.c., evaluarea activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de frontieră suceveni în anul 2018. La această activitate au participat Prefectul Judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, împuternicit inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – comisar șef de poliție Florin Coman,  reprezentanți ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează, precum şi  ofiţeri din cadrul serviciului şi sectoarelor poliţiei de frontieră.

Materialul de evaluare a activităţii desfăşurate în anul 2018 a fost prezentat de comisar şef de poliţie Călin-Cezar Ciorteanu – şeful S.T.P.F.Suceava.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontiera de nord a României.

Astfel, pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat, anul trecut, 160 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 177 infracţiuni de către 70 persoane.

„Au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 1.870.233 pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră de desfacere se ridică la suma de peste 10.749.000 lei”, a precizat comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a menționat că țigările au fost introduse ilegal în țară de către persoanele implicate în astfel de activități infracționale în haine special confecţionate pentru disimularea ţigărilor, înfăşurate pe corp, în cutii de prăjituri, în canistre, în frigiderul automarfarului, în plăci de rigips şi vată minerală etc..

De asemenea, în autoturisme au fost descoperite țigări de proveniență ucraineană în: scaune, sub banchete, în portiere, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă,  în podeaua maşinilor, în bara de protecție, în faruri, în rezervor, în caroseria  şi plafonul microbuzelor.

Totodată s-au descoperit ţigări în diverse spații special confecţionate în interiorul autoturismelor şi anume în: podul pedalier, rezervor, bord, cutia de viteze, banchete, barele de protecţie, praguri, pereţi dubli ai caroseriei microbuzului etc.. 

(M.T.)


Intră acum și în grupul de