Elevul ştefanist David- Corneliu Turtureanu a obţinut premiul al III-lea la etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinare „Ştiinţele Pământului” şi s-a calificat în lotul olimpic lărgit


Intră acum și în grupul de

Elevul David- Corneliu Turtureanu, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava a obţinut premiul al III-lea la cea de a XXIII-a ediţie a etapei naţionale a Olimpiadei Interdisciplinare “Ştiinţele Pământului”, desfăşurată la Suceava, şi s-a calificat în lotul olimpic lărgit, alături de alţi nouă elevi din ţară.

La etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinare “Ştiinţele Pământului” organizată la Suceava, în perioada 1-5 februarie 2019, judeţul Suceava a fost reprezentat de elevii David-Corneliu Turtureanu de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Gheorghe Găitan de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava şi Miron Alexandru Ştefăniţă de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, toţi din clasa a X-a.

Potrivit site-ului dedicat acestei competiţii,  la etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinare “Ştiinţele Pământului” premiul I a fost obţinut de elevul Florian- Chiriac Călina, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional” Fraţii Buzeşti” Craiova, premiul al II-lea i-a fost acordat elevei Eva Maria Savin, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazu” Bucureşti, iar alţi 18 elevi au obţinut menţiune.

După stabilirea clasamentului final au fost selecţionaţi cei 10 elevi care fac parte din lotul olimpic lărgit, iar pregătirea membrilor lotului în vederea participării la etapa internaţională a competiţiei va avea loc în perioada 5-9 februarie, tot la Suceava, în urma căreia urmează selecţia pentru stabilirea componenţei lotului olimpic naţional.

La  cea de-a XXIII-a ediţie a etapei naţionale a Olimpiadei Interdisciplinare „Știinţele Pământului” au participat 108 liceeni din ţară, 42 de profesori însoţitori şi 38 de profesori care au făcut parte  Comisia Centrală de organizare şi evaluare.
Evenimentul a fost organizat de  Ministerul Educaţiei Naţionale prin Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava şi Societatea Știinţifică „Cygnus” – Centrul UNESCO.

De menţionat este că proba teoretică a competiţiei s-a desfăşurat sâmbătă,  la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, iar proba practică a avut loc duminică, la Colegiul Naţional de Informatică” Spiru Haret” Suceava.

Festivitatea de premiere a avut loc luni, în Sala Auditorium a Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava. (L.B.)


Intră acum și în grupul de