Au început să sosească primele premii la olimpiadele naţionale


Intră acum și în grupul de

Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că doi elevi suceveni s-au calificat anul acesta în lotul naţional pentru Olimpiada Internaţională de Fizică. Este vorba despre Ionuţ Blesneag, clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Alexandru Ovidiu Cotleţ, clasa a XII-a la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava.
Vasile Monacu a declarat că primele rezultate de la faza naţională a olimpiadelor de fizică, română, chimie, engleză, rusă şi discipline socio-umane, care au avut loc în vacanţa inter-semestrială, sunt “superioare” celor de anul trecut, precizând că elevii suceveni au obţinut în total 32 de distincţii la olimpiade şi concursuri, din care un premiu I, câte 3 premii II şi III, 15 menţiuni, 3 menţiuni speciale şi 5 premii speciale.
„La chimie au fost 9 distincţii, la română 8, iar la rusă 4”, a spus Vasile Monacu.

Premiul I la Concursul Naţional “Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, secţiunea istorie, a fost câştigat de Daniel Gherasim, clasa a XI-a la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” Suceava.
La Olimpiada naţională de română, eleva Atofanei Irina, clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 4 Vatra Dornei, a obţinut premiul II, cu acelaşi premiu fiind distinsă la Olimpiada Naţională de Engleză eleva Alexandra Ciufudean, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.
Elevii Simona Barna, Şcoala Nr. 5 Rădăuţi şi Ştefan Fodor, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, au obţinut premiul III la Olimpiada Naţională de Română, respectiv Concursul “Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, secţiunea socio-umane.
Eleva Cosmina Moroşan de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung a primit o menţiune şi Premiul special al Universităţii Oradea, pentru cel mai bun eseu prezentat la olimpiada de română.
La engleză, Ioana Sandu de la Colegiul „Ştefan cel Mare” a obţinut, în afară de menţiunea acordată de minister, şi un premiu special pentru cea mai bună lucrare practică. Aceleaşi distincţii le-a obţinut şi elevul Andrei Şmid de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, dar la Olimpiada Naţională de Chimie.
Fazele naţionale la celelalte discipline se vor desfăşura în vacanţa de primăvară.
„Urmează valul doi de premii. Este un moment de bucurie să ai asemenea rezultate. În judeţ se face învăţământ de calitate”, a ţinut să precizeze adjunctul IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de