Sancțiuni de peste 35.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni în urma unor acțiuni în sistem integrat


Intră acum și în grupul de

La nivelul județului Suceava s-au organizat în perioada 8 – 14 februarie a.c., zilnic,  acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere de intrare/ieșire în/din municipii și marile oraşe cu efective din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi acţiuni speciale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Suceava, au fost organizate 71 de filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate 8 infracțiuni și aplicate 85 de sancțiuni contravenționale.

„Cele mai multe (67) au fost aplicate la regimul rutier, 17 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar restul  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  35.055 lei”, a menționat Poliția Suceava.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră,  în această perioadă, polițiștii acţionând cu autospecialele radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră.

Astfel, poliţiştii au reținut 12 permise de conducere (3 pentru alcool, 2 pentru viteză excesivă și 7 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 3 autori de infracţiuni.

„Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare siguranța cetățenilor fiind o prioritate permanentă a polițiștilor”, a menționat sursa citată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de