Două zile de acces gratuit pe Patinoarul Artificial Areni


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că sucevenii vor avea acces gratuit timp de două zile pe Patinoarul Artificial Areni, înainte ca acesta să își închidă porțile în acest sezon.

Primarul Ion Lungu a spus că patinoarul se va închide pe data de 4 martie 2019.

Astfel, sâmbătă și duminică, pe 2 și 3 martie, sucevenii vor avea intrare liberă pe gheață, în cinstea zilei de 1 Martie.

Patioarul Artificial Areni a fost deschis în data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

La începutul lunii ianuarie, primarul Sucevei a anunțat că vrea să realizeze în acest an acoperirea Patinoarului Artificial, menționând că a așteptat prea mult timp să obțină finanțare de la Guvern.

„Este o problemă care trenează de prea mult timp”, a spus primarul.

Ion Lungu a prezentat documente ale Ministerului Dezvoltării emise încă din anul 2016 în care era inclusă această investiție.

„Tot am fost incluși pe liste-sinteză. Suceava era pe locul cinci în țară la patinoare artificiale.Din păcate lucrurile nu au evoluat”, a spus primarul.

El a arătat că în aceste condiții, investiția va fi finanțată de la bugetul local.

„Ca atare vom moderniza patinoarul îl vom acoperi cu bani de la Primărie și vom merge mai departe doar pe proiectul de Sală Polivalentă de la Ministerul Dezvoltării”, a spus primarul.

El a spus că pentru acest proiect va fi prevăzută, inițial, suma de un milion de lei, urmând ca în urma proiectării să fie stabilită suma necesară pentru acoperirea patinoarului.


Intră acum și în grupul de