Colegiul de Informatică s-a extins


Intră acum și în grupul de

De zilele liceului, Colegiul de Informatică “Spiru Haret” Suceava a anunţat printre realizări şi finalizarea noului corp de clădire. Aceasta înseamnă că se vor muta în aripa nouă cele 4 laboratoare de informatică ce funcţionează din 1991 la Şcoala generală Nr. 9 Suceava. Corpul nou de clădire va adăposti 6 laboratoare de informatică, la etaj, un laborator de limbi moderne, o bibliotecă şi sală de lectură la parter, iar alte 3 încăperi vor fi folosite ca săli de clasă, astfel eliberându-se tot atâtea laboratoare din clădirea veche. Pentru laboratoare există în totalitate mobilier şi echipamente, urmând ca restul mobilierului să fie procurat din veniturile proprii, în acest an şcolar.

Potrivit directorului colegiului, prof. Lucian Lungu, în noua clădire mai este puţin de lucru la instalaţia electrică, dar se speră ca în cel mult două săptămâni clădirea să fie cuplată la reţea, pentru a putea fi recepţionată de constructor şi IŞJ instituţia finanţatoare. Investiţia se cifrează la circa 25 miliarde lei vechi, bani alocaţi de Ministerul Educaţiei prin IŞJ Suceava. “Lucrările au început în martie 2008 şi am avut noroc de finanţare, astfel că lucrările s-au încheiat în 8 luni, la termenul stabilit în contract”, a spus Lungu. Acesta a mai precizat că va trebui reamenajată curtea interioară pentru lărgirea spaţiului de acces al elevilor în noua clădire. Manifestările Zilelor Colegiului au fost deschise în cadru festiv ieri dimineaţă, în prezenţa inspectorului general-adjunct Daniel Hrenciuc, a unor directori de la alte unităţi şcolare, reprezentanţi ai Universităţii Suceava, elevi. Hrenciuc a remarcat în cuvântul său că “şcoala românească de astăzi şi din anul 2009 îşi trage seva din învăţăturile haretiene” (n. r. – vine de la Spiru Haret, personalitate reformatoare a începutului de secol XX), neomiţând să spună că “oricine citeşte cartea de vizită a colegiului, rămâne impresionat de realizările pe care aţi reuşit să le aveţi până acum”.

Dintre manifestările pregătite de colegiu, care continuă vineri şi sâmbătă, menţionăm Simpozionul Internaţional “Spiru Haret”, cu secţiunile Algebră, Analiză matematică, Inegalităţi, Geometrie, Didactică Matematică, Matematici Aplicate, vineri, de la ora 9, demonstraţia de judo, de la ora 10, Campionatul de fotbal de pe terenul şcolii, de la 11, workshop-ul dedicat Valentine’s Day, prezentări de carte, Târg de carte, concurs de recitări de poeme de literatură engleză, teatru în limba engleză. Sâmbătă vor fi festivităţile de premiere.
Colegiul de Informatică Suceava are circa 800 de elevi de gimnaziu şi liceu, 3 clase de gimnaziu şi 33 de liceu. În 2005, MEC i-a acordat “diploma de excelenţă pentru calitatea actului educaţional”.


Intră acum și în grupul de