Violator recidivist, cu 11 condamnări


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Hurjui, a precizat joi, că instituţia a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui T. CRISTIAN MIHAI, în vârstă de 30 de ani, din Suceava, studii medii, fără ocupaţie, recidivist, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

„Inculpatul este cunoscut cu un comportament necorespunzător în societate, fiind recidivist. Începând cu anul 1995 până în 2005 a suferit 11 condamnări pentru săvârşirea mai multor fapte de natură penală (furt calificat, tâlhărie), fapta reţinută în prezenta cauză fiind săvârşită în stare de recidivă postexecutorie.
S-a reţinut că în data de 28.01.2009, în jurul orelor 15:30 – 16:00, prin violenţă şi ameninţare, a obligat-o pe minora M.A., în vârstă de 14 ani, din municipiul Suceava, să întreţină cu el raporturi sexuale orale. Activitatea infracţională s-a desfăşurat în zona garajelor de lângă Piaţa Agroalimentară a municipiului Suceava. Inculpatul a folosit forţa fizică asupra părţii vătămate, aplicându-i o palmă peste faţă şi un pumn în zona capului şi a ameninţat-o cu moartea”, spune Luminiţa Hurjui.

Aceasta precizează că inculpatul s-a întâlnit în ziua respectivă, în cartierul George Enescu, cu fata, pe care o cunoştea de mai mult timp, aceasta fiind prietenă cu nepoata sa. Sub pretextul că doreşte să-i restituie un telefon mobil pe care îl primise de la aceasta pentru a-l repara, cei doi s-au deplasat din cartierul George Enescu la blocul de garsoniere din zona Mărăşeşti, apoi pe str. Ion Creangă şi ulterior în zona Pieţei Agroalimentare din centrul oraşului. Fata a fost de acord să îl însoţească pe inculpat, întrucât dorea să-şi recupereze telefonul mobil. Ajungând pe str. Petru Rareş, profitând de faptul că nu se afla nici o persoană în zona respectivă, bărbatul a forţat-o pe fată să se deplaseze cu el spre zona garajelor de lângă piaţă prinzând-o de mână şi ameninţând-o cu bătaia. „Deşi partea vătămată a încercat să fugă, inculpatul nu a lăsat-o, lovind-o o singură dată cu palma peste faţă şi un pumn în cap, obligând-o să întreţină raport sexual oral cu el. Faţă de inculpatul T. Cristian Mihai, la data de 30.01.2009 s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile”, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu precizarea că, pentru infracţiunea reţinută în sarcina sa, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.


Intră acum și în grupul de