Incendiu într-o gospodărie din Verești. Un cal și doi câini au murit, iar un depozit de animale, unul de furaje și o bucătărie de vară au ars


Intră acum și în grupul de

Un incendiu produs de la coșul de fum al bucătăriei de vară dintr-o gospodărie din Verești a provocat mai multe pierderi în gospodărie, pompierii acționând timp de trei ore pentru lichidarea acestuia.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Verești, au intervenit, sâmbătă dimineața cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Corocăiești din comuna Verești.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau anexele gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit.

În incendiu au ars depozitul de furaje pe o suprafață de 60 mp, adăpostul de animale pe 16 mp și bucătăria de vară pe 20 mp, dar și circa 7 metri cubi lemn de foc, 3 tone de fân și 700 Kg de porumb și s-au degradat izolația exterioară de pe o laterală a casei și elemente de tâmplărie din PVC și lemn.

În incendiu au pierit un cal și doi câini din gospodărie.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic generat de coșul de fum al bucătăriei de vară, neizolat corespunzător față de materialele combustibile, precizează ISU Suceava.

Prin intervenția lor pompierii au salvat locuința proprietarului, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de