Șase focuri de armă la Falcău pentru prinderea unor contrabandiști. Aceștia au abandonat țigări de contrabandă în valoare de peste 400.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au fost nevoiți să folosească armanentul din dotare, sâmbătă seara, pentru reținerea unor contabandiști de țigări care au reușit însă să fugă înapoi pe teritorul ucrainean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, sâmbătă seara în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității de frontieră Falcău mai multe persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză mai întâi prin somații legale prin voce, iar apoi au tras  șase focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment bărbații au abandonat coletele și s-au retras spre teritoriul statului vecin.

La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea terenului concomitent cu supravegherea zonei fiind descoperite mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii au fost confiscate 35.160 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 412.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot sâmbătă seara un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a descoperit, în apropierea frontierei de stat, două colete cu țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 35.100 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de