Peste 130 de sancțiuni aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unor acțiuni pentru combaterea delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat în perioada 18 – 25 februarie a.c., acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit Poliției Județene Suceava, au fost efectuate 45 de acţiuni și controale, fiind constatată săvârșirea unei infracțiuni și aplicate 131 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.745 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat în vederea stabilirii provenienţei 159,77 m.c. material lemnos, în valoare de 75.311 lei, din care faptic 31,91 m.c. și valoric 127,86 m.c.

IPJ Suceava a menționat că pe 22 februarie a.c., la ora 08.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta material lemnos.

„În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 5,00 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase”, a arătat Poliția Suceava.

Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 3.195 lei a fost confiscat, iar autoutilitara în valoare de circa 3.000 de euro a fost indisponibilizată și predată în custodie personalului silvic.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de