Flutur anunță reluarea traficului rutier la Verești prin realizarea unui pod provizoriu până când podul rutier va fi reparat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că la Verești urmează să fie reluat traficul rutier pe o variantă provizorie de pod prin albia râului Suceava până când va fi reaparat podul rutier afectat.

Flutur a declarat că a fost cu reprezentanți ai drumurilor județene, cu vicepreședintele CJ Suceava Viorel Serdenciuc, primarii din Verești și Udești și cu ai unei firme de construcții la fața locului pentru a stabili pe unde va fi amplasat podul provizoriu.

„Am stabilit și se lucrează deja la amenajarea unui pod provizoriu cu tuburi prin albie, în amonte de podul existent, ca mașinile, și traficul greu și traficul ușor să poată circula pe această variantă până finalizăm ridicarea grinzilor de la podul de la Verești și reparația propriu-zisă”; a spus Flutur.

El a menționat că în prima ședință de Consiliu Județean se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru repararea podului menționând că prin OUG 114/2018 s-au mărit salariile minime în domeniul construcțiilor și că este necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici.

Președintele Flutur a precizat că a fost organizată o licitație pentru această lucrare, dar nu s-a prezentat niciun ofertant și crede că după actualizarea indicatorilor va fi adjudecată această licitație.

„Vestea pentru cetățenii din zonă este că în câteva zile se va circula pe varianta provizorie, un pod pe tuburi de 1200 mm diametru, prin albia râului Suceava”, a declarat Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de