Tânăr încarcerat în arestul IPJ Suceava, după ce a condus fără permis o mașină. El nu avea asupra sa documentele personale și cele ale autoturismului, nu purta centura de siguranță, iar mașina nu avea ITP și RCA valabile


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din Vicovu de Sus, a fost reținut luni seara pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava, după ce a condus fără permis o mașină.

Potrivit IPJ Suceava, luni seara, în jurul orelor 18.45 , o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Daciei, pe raza Oraşului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism despre care existau indicii temeinice cu privire faptul că persoana care îl conduce nu posedă permis de conducere.

„Conducătorul auto de 20 ani din Vicovu de Sus, a mai fost urmărit în trafic și în seara de 24.02.2019, însă cu alt autoturism, fără a se reuși însă prinderea acestuia în flagrant”, a menționat Poliția Suceava.

Tânărul de 20 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest aparatul  indicând valoarea 0.00 mg/l pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la sediul poliţiei orașului Vicovu de Sus, iar în urma a verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

De asemenea, tânărul a fost sancționat pentru faptul că autoturismul condus nu avea asigurarea RCA valabilă, avea Itp-ul expirat, nu a avut asupra sa documentele personale și cele ale autoturismului, precum și pentru faptul că nu a purtat centura de siguranță obligatorie, iar ca măsură complementară s-au reținut plăcuțele cu nunerele de înmatriculare.

Astfel, s-a dispus reținerea șoferului de 20 de ani în baza ordonanței de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

Precizăm că IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019.

Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier. 

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

„Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic”, transmite Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de