Mai mulți agenți economici suceveni se vor asocia pentru susținerea învățământului dual în Suceava. Ion Lungu: Sprijin învățământul dual pentru asigurarea forței de muncă calificate în municipiu


Intră acum și în grupul de

Mai mulți agenți economici suceveni au stabilit, miercuri, în cadrul unei întâlniri organizată de primarul Suceavei Ion Lungu să înființeze o asociație pentru promovarea învățământului dual în municipiu.

Primarul Ion Lungu a declarat că la întâlnire au participat reprezentanți ai colegiilor tehnice, dar și  agenți economici din municipiul Suceava, în vederea pregătirii planului de învățământ dual pentru anul școlar 2020 – 2021.

El a spus că o parte dintre agenții economici prezenți au semnat deja  parteneriate pentru învățământul dual, iar alții vor să califice forță de muncă prin această  formă de învățământ. 

„S-a stabilit să se facă o asociere a agenților economici pentru stabilirea strategiei privind învățământul dual în orașul nostru și  promovarea acestei forme de învățământ”, a spus Ion Lungu.

În cadrul întâlnirii s-a convenit să ca participanții să facă demersuri atât la Ministerul Educației Naționale, dar şi la Ministerul Muncii şi Justiției Sociale pentru completarea nomenclatorului de meserii  solicitate de agenții economici, care astăzi nu sunt clasificate.

Primaria va sprijini învățământul dual pentru a asigura forță de muncă calificată în Municipiul Suceava.

Următoarea întâlnire  pe aceasta temă se va desfășura peste o lună, în 29 martie.(T.B.)


Intră acum și în grupul de