Sindicaliştii de la DGASPC au suspendat mitingul de protest


Intră acum și în grupul de

Liderii organizaţiilor sindicale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Suceava ce trebuiau să organizeze o acţiune de protest luni dimineaţă, în faţa Palatului Administrativ Suceava, aflaţi în structura sindicală a CNS “Cartel ALFA”, au hotărât suspendarea mitingului. Potrivit preşedintelui Sindicatului Învăţământ Special şi Protecţia Copilului „Sf. Andrei” Gura Humorului, Traian Pădureţ, acţiunea a fost suspendată, deoarece conducerea Consiliului Judeţean Suceava şi-a arătat disponibilitatea pentru a rezolva revendicările solicitate, în urma unei întâlniri ce a avut loc sâmbătă la sediul CJ Suceava între sindicalişti şi o comisie condusă de vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie. „Cu acest prilej, s-a evidenţiat faptul că salariaţii reprezentaţi de noi nu sunt retribuiţi la valoarea muncii depuse, existând o mare discrepanţă în retribuire, inegalităţi în cadrul aceleaşi profesii şi condiţii de muncă, precum şi faptul că drepturile salariale acceptate până-n prezent sunt la un nivel minim din întregul sistem. S-au dat asigurări că în decursul a 3 zile se vor vira pe carduri sumele reprezentând al 13-lea salariu, diferenţa din ianuarie reţinută abuziv va fi trecută ca sumă restantă şi se va achita până 31 martie 2009”, precizează Traian Pădureţ, mulţumit de faptul că CJ s-a arătat preocupat de rezolvarea „cu prioritate” a problemelor de salarizare celor de la DGASPC Suceava.

„Am hotărât să suspendăm acţiunea legată de salariu pe luna ianuarie 2009, alăturându-ne revendicărilor şi acţiunilor formulate şi desfăşurate de Federaţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar problema salariului pe luna ianuarie ar fi putut duce la sancţionarea administratorului, iar acest lucru nu l-am dorit. Având în vedere acestea, sindicatele din cadrul DGASPC Suceava afiliate CNS “Cartel ALFA” au hotărât să continue cu mijloacele legale de luptă sindicală susţinerea şi promovarea tuturor revendicărilor legitime a lucrătorilor, cele de solicitare a creşterii puterii de cumpărare a salariilor, dispariţia inegalităţilor sociale, afirmarea valorilor solidarităţii şi coeziunii sociale: ,,Salariul egal pentru muncă egală în aceleaşi condiţii şi loc de muncă!”. Luni, liderii de sindicat vor organiza adunări generale în cadrul cărora se vor aduce la cunoştinţa membrilor de sindicat argumentele raţionale care au stat la baza suspendării protestului, adoptând hotărârile ce se impun”, a mai precizat Traian Pădureţ.

Reamintim că aproximativ 100 de salariaţi, membri de sindicat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC), urmau să organizeze luni, între orele 11:00 şi 12:00, un miting în faţa Palatului Administrativ Suceava din cauza diminuării salariilor. Preşedintele Sindicatului din Învăţământ Special şi Protecţia Copilului „Sf. Andrei” Gura Humorului, Traian Pădureţ, declara vineri : „Salariaţii au primit cu profundă indignare fluturaşele cu salariile pe luna ianuarie 2009, în cadrul cărora au constatat modificări ale drepturilor salariale. Astfel, unii angajaţi au salarii mai mici decât salariul minim pe economie şi totodată mai mic decât ajutorul de şomaj. Ne îngrijorează maniera în care ordonatorii de credite au hotărât doar pe baza unei declaraţii a premierului să diminueze bugetul, fără a avea un suport legal, operând modificări ale drepturilor salariale. Având în vedere aceasta, sindicatele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au hotărât să recurgă la mijloacele legale de luptă sindicală în vederea susţinerii revendicărilor legitime a lucrătorilor, aceea de a beneficia de un salariu decent, care să reflecte realitatea muncii desfăşurate”.


Intră acum și în grupul de