Doi tineri din Moldovița și Arbore au ajuns în arestul Poliției Suceava după ce au fost prinși la volan băuți și fără permis


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din Moldovița și Arbore au ajuns, luni dimineața, în arestul Poliției Județene Suceava după ce au fost depistați în trafict în timp ce conduceau autovehicule deși nu dețin permis auto și erau și băuți.

Astfel, în noaptea de duminică spre luni,  polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control pe DC Demăcușa, pe raza comunei Moldovița un  autoturism condus de un tânăr de 34 de ani din Moldovița.

Polițiștii au constatat că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Tânărul a fost reținut și introdus în arestul Poliției Județene Suceava și este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot în noaptea de duminică spre luni, polițiștii din cadrul Poliției Rădăuți au oprit pentru control pe str. Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți un  autoturism înmatriculat în Marea Britanie care era condus de un tânăr de 28 de ani din comuna Arbore.

Polițiștii au constatat că tânărul are permisul reținut din luna februarie pentru o infracțiune la regimul rutier, iar autoturismul are asigurarea RCA și inspecția tehnică periodică expirată.

Totodată, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital a refuzat recoltarea probelor în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul a fost reținut 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava și este cercetat penal pentru Sconducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană a cărei permis de conducere este reținut și refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de