Un Mercedes ML burdușit cu țigări de contrabandă urmărit în trafic de polițiștii de frontieră suceveni din Falcău până în Vicovu de Sus unde a fost abandonat în curtea unei locuințe. În mașină erau țigări în valoare de aproape 190.000 de lei

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, marți dimineața, în trafic un autoturism Mercedes ML care transporta țigări de contrabandă, dar șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor și a continuat drumul în mare viteză, iar apoi l-a abandonat în curtea unei locuințe.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a menționat că marți dimineața în jurul orei 01.15, un echipaj al poliției de frontieră a identificat pe  raza localităţii Falcău un autoturism Mercedes ML, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană și că polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către colegii noștri și a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vicovu de Sus.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost găsit abandonat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus.

 Proprietarul imobilului a declarat că autoturismul nu-i aparţine şi nu cunoaşte modul în care a ajuns în curtea sa, permiţând totodată  oamenilor legii accesul pentru efectuarea cercetărilor.

În autoturismul  abandonat  au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.940 pachete cu ţigări,  de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 186.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, a precizat sursa citată.(N.B.)