Cușnir: La trei luni de la pompoasa „Inaugurare Centenară” statuia lui Ștefan cel Mare are „granitul” exfoliat, marmura ruptă și soclurile ciobite. Ion Lungu a reușit să profaneze un vestigiu al celui mai important domnitor al Moldovei

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, susține într-un comunicat de presă că statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare are deja „granitul” exfoliat, marmura e ruptă și soclurile ciobite.

„Ion Lungu conduce Primăria Sucevei de 15 ani. A avut în permanență sprijinul majorității Consilierilor Locali, în 12 din acești 15 ani majoritatea fiind constituită de grupurile PNL, PDL și PMP. În acești 15 ani a avut șansa să modernizeze Suceava, să facă lucruri trainice, să le crească calitatea vieții sucevenilor”, arată Cușnir.

El consideră că, în realitate, primarul și-a bătut joc de Suceava și de suceveni și că ar fi făcut tot ceea ce a depins de el pentru a deveni cel mai detestat om al Sucevei.

„A reușit inclusiv să compromită sărbătoarea Anului Centenar. Mai exact, cum este posibil ca la 3 luni de la pompoasa „Inaugurare Centenară” a amenajărilor de la statuia lui Ștefan cel Mare, „granitul” să fie exfoliat, marmura ruptă, soclurile ciobite? Ion Lungu a reușit să profaneze un vestigiu al celui mai important Domnitor al Moldovei și concomitent, să își bată joc de Bucovina, de Anul Centenar și să trateze cu dispreț contribuabilii suceveni”, menționează Cușnir.

„Cum ți-ai permis Ion Lungu să îți bați joc de 1.3 milioane lei și să dai acest obiectiv pe mâna unor societăți de construcții din Ipotești și din Miroslava? Ce experiență aveau aceste 2 firme? Cum ați recepționat lucrările? De ce nu le-ați solicitat să remedieze defecțiunile în perioada de garanție? Sau plănuiți tot pe PSD să dați vina, că se pare că este singurul argument de care sunteți capabil. A nins prea repede, sau prea mult? Spune Ion Lungu, da-ți frâu liber imaginației!”, transmite Dan Ioan Cușnir.

El se întreabă dacă primarul Ion Lungu are habar ce se întâmplă prin Suceava și dacă este  în stare doar să coordoneze lucrări care să țină 3 luni.

„Ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 15 ani? Oameni lipsiți educație și fără un parcurs profesional credibil, au fost într-o campanie electorală perpetuă, preocupați de beculețe colorate, diplome inutile, flori plantate înainte de zăpadă și ieșit cu lopata la sesiuni foto. Chiar sunt curios dacă și anul acesta ieșiți cu măturoiul să vă faceți de râs, în loc să vă preocupați de cei doi piloni care pot duce la dezvoltare autentică: infrastructură și educație. Pâinea și cuțitul a fost la voi, dar ați apelat la cea mai lașă soluție, ați jucat cartea de victimă și ați dat vina pe sistem”, a mai adăugat liderul social-democrat sucevean.

El crede că situația nu este de mirare sincer ținând cont de modul în care și-a format Ion Lungu echipa și că în loc de oameni cu un minim acceptabil de educație și valoare, omul numărul doi în administrația locală este Lucian Harșovschi, a cărui calificări și istoric profesional se limitează la transportul public cu maxi taxi.

„Între timp, Suceava se prăbușește sub povara incompetenței, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunității. Suceava este mâncată de cancerul compromisurilor și blaturilor. Suceava are nevoie de Ordine și Progres. Suceava trebuie să fie condusă de către o echipă care înțelege ce înseamnă sa faci „Totul pentru Suceava!””, a conchis Dan Ioan Cușnir. (T.B.)