Focuri de avertisment la Staja pentru reținerea unui grup de contrabandiști. Aceștia au reușit să fugă abandonând țigări în valoare de 175.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, joi dimineața, țigări de contrabandă în valoare de 175.000 de lei după ce au depistat un grup de contrabandiști care traversase frontiera de stat cu colete voluminoase, dar care au fugit când au fost interceptați, polițiștii fiind nevoiți să tragă focuri de avertisment.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, joi dimineața, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a declanșat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări, iar în jurul orei 04.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

El a menționat că imediat polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au încercat să fugă.

Deoarece suspecții nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, dar nici de această dată nu s-au oprit și s-au dispersat spre localitatea Straja.

În acest caz au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

 În zona respectivă au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 175.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de