Noi programe de studii la USV, în anul universitar următor


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunțat, joi, în cadrul ședinței festive de Zilele Universității, că din toamna acestui an vor funcționa noi programe de studii, atât la licență, cât și la masterat.

„Trebuie să ne gândim că suntem la o universitate dinamică, poate cea mai dinamică din România și asta implică și renunțarea la unele programe care nu mai sunt căutate pe piața muncii, dar și dezvoltarea altora, căutate, și pentru care încercăm să susținem cadre didactice în vederea dezvoltării acestora”, a spus rectorul Valentin Popa.

Acesta a precizat că în anul universitar 2019 – 2020 este autorizat să funcționeze la USV, prin decizia ARACIS, la licență, programul de Psihologie.

De asemenea, rectorul universității sucevene a mai arătat că instituția pe care o conduce este și în faza finală de transmitere spre autorizare de către ARACIS a programelor de licență de „Asistență medicală generală” și „Media digitală” și că vor urma noi programe  – „Tehnică dentară” și „Limba și Literatura Română/O limbă și Literatură străină – Limba și literatura chineză”.

„Cele două programe din domeniul sănătății, Asistență edicală generală și Tehnică dentară, sunt două programe care odată ce vor intra în funcțiune crează premisele înființării Facultății de medicină”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

În ceea ce privește studiile de masterat, rectorul sucevean a menționat că trei noi programe vor funcționa în anul universitar următor, respectiv „Globalizare și diplomație economică”, „Resilience in Education” – program în limba engleză și „Drept penal și criminalistică”.

Rectorul USV a menționat că în această lună, în perioada 27 – 30 martie a.c., USV așteaptă vizita inspectorilor ARACIS, care vor evalua 12 programe de la opt facultăți, în vederea reconfirmării gradului de încredere ridicat al USV, acordat succesiv în anii 2008 și 2013.

Precizăm că Senatul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a hotărât, la data de 1 noiembrie 2018, renunțarea la patru programe de studii universitare de licență, din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, a Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management și a Facultății de Istorie și Geografie. Astfel, a fost aprobată propunerea de renunțare la următoarele programe de studii universitare de licență: Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic; Inginerie economică în domeniul mecanic; Geografia mediului; Științe politice.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de