Doi bărbați și trei copii prinși de jandarmi când tăiau ilegal mai mulți arbori de fag și carpen la Udești

Un echipaj de jandarmerie și lucrători ai Gărzii Forestiere au depistat, joi dimineața, pe raza localităţii Udești cinci persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Jandarmii au constatat că, joi dimineața, doi bărbați cu vîrsta de 36 și respectiv 51 de ani și trei minori cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, din Udești și din orașul Salcea, au mers cu două căruțe în pădurea din apropierea satului Poiana, în zona cunoscută sub denumirea de “Vărzăroaia”. Potrivit IJJ Suceava, cei trei, folosindu-se de două drujbe și trei topoare, au tăiat șapte arbori din speciile fag și carpen, fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în atelajele hipo și de a-i valorifica ulterior în zona localităţilor de domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos.

Cei doi bărbați au fost predați Postului de Poliţie Udești pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de aproximativ 10 mc de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.(N.B.)