An bogat în proiecte de investiții, la USV. Rectorul Valentin Popa a anunțat că va începe construcția grădiniței din campusul de la Moara și că se lucrează la studiul de fezabilitate pentru un cămin studențesc cu 810 locuri


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunțat, joi, în cadrul ședinței festive de Zilele Universității, că instituția de învățământ superior are în derulare mai multe proiecte de investiții, ce sunt grupate pe trei direcții de finanțare. Rectorul sucevean a ținut să precizeze că USV nu mai are credite încă din 2017, reușind astfel să se descurce cu fondurile proprii.

Valentin Popa a spus că speră ca anul acesta să înceapă reabilitarea căminului 1 din cadrul campusului universitar, după o încercare eșuată anul trecut, când s-a prezentat un singur constructor și care nu a reușit să se califice.

De asemenea, rectorul USV a spus că tot în acest an urmează să înceapă și reabilitarea căminului 6, primit de la Primărie, de la Colegiul Alimentar.

Popa a mai arătat că USV are în plan și modernizarea centralei termice de la Vatra Dornei și caută o soluție pentru încălzirea campusului principal al universității cu centrale termice pe gaz.

Rectorul USV a amintit în cadrul ședinței festive că în plan este și finalizarea amenajării zonei de recreere din centrul campusului, dar și extinderea și reabilitarea corpului J.

În ceea ce privește campusul II de la Moara, Valenin Popa a spus că urmează să fie actualizat studiul de fezabilitate care să cuprindă construirea facultății de silvicultură, a unui restaurant și aducerea utilităților în zonă, dar se are în vedere și realizarea unui studiu pentru înființarea facultății de medicină și a unui laborator pentru siguranța alimentelor.

Valentin Popa a menționat că USV mai are trei proiecte foarte importante, dintre care două au foarte mari șanse de a fi aprobate și contractate în acest an, prin POR.

„Un proiect are în vedere reabilitarea terenului de sport, prin înlocuirea suprafeței de joc și a balonului, iar un alt proiect este legat de corpul E, unde vom încerca să asigurăm climatizarea întregului corp de clădire, dar și o dotare semnificativă cu echipamente și materiale didactice”, a spus rectorul USV.

Un al treilea proiect are în vedere reabilitarea corpului D.

Rectorul universității sucevene a mai spus că a treia direcție de finanțare pentru USV este legată de Ministerul Educației Naționale și Compania Națională de Investiții, pentru că în Campusul II vor fi o grădiniță pentru patru grupe de preșcolari și un cămin studențesc cu 810 locuri.

Astfel, Popa a arătat că în acest an va începe construcția grădiniței, având un termen de realizare de 12 luni.

„Este una dintre cele 11 grădinițe din județul Suceava care au fost introduse în planul de investiții pentru preșcolari.  Avem o sarcină în plus pentru că va trebui sa fim pregătiți pentru ca în anul școlar 2020 – 2021 să înceapă activitatea”, a precizat rectorul USV.

Cât despre căminul studențesc, rectorul USV a spus că va fi realizat cu fonduri de la bugetul de stat, prin CNI, iar USV va trebui să asigure utilitățile, în momentul de față proiectul fiind în etapa studiului de fezablitate.

„Va fi un efort impresionant din partea noastră, pentru că aducerea utilităților în campusul II nu este deloc simplă și este destul de costisitoare”, a mai arătat rectorul sucevean.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de