Elevi din 7 şcoli, evaluaţi prin testarea PISA 2009


Intră acum și în grupul de

Un număr de 180 de elevi suceveni din 7 unităţi şcolare – 6 din mediul urban şi 1 din mediul rural, vor fi testaţi, în data de 18 martie a.c., când se va desfăşura testarea PISA 2009 (Programme for International Student Assessment), conform eşantionării realizate de Consorţiul PISA. Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că evaluarea este una cu caracter general.
Selectate de către Centrul Naţional pentru Curriculum pentru a participa la testare sunt: Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 Suceava cu 2 elevi, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava cu 35 elevi, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc cu 20 elevi, Şcoala de Arte şi Meserii „Mihai Eminescu” Băneşti, Fântânele cu 18 elevi, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni cu 35 elevi, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava cu 35 elevi, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni cu 35 elevi.
Fiecare unitate selectată va fi coordonată de către un inspector şcolar propus de I.Ş.J. Suceava şi validat de către conducerea ministerului. Vasile Monacu a precizat că inspectorii urmează a fi instruiţi în perioada următoare şi că până acum, asemenea testări se susţineau la nivelul ciclului primar, însă în acest an s-a trecut la cel gimnazial şi liceal.
Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar îndeplineşte atribuţiile de Centru Naţional PISA şi are responsabilitatea de a selecta şi forma administratorii de test. Administrarea instrumentelor de evaluare în unităţile şcolare selectate este externă.


Intră acum și în grupul de