Verificări în Autogara Rădăuți: Polițiștii de frontieră au găsit țigări de contrabandă de aproape 18.000 de lei în bagajele unor cetățeni care plecau la Londra

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava au defășurat, vineri, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în Autogara Rădăuți și au descoperit ascunse în bagajele a trei cetăţeni români care urmau să se  îmbarce într-un autocar cu destinaţia Londra, peste 1500 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  aproximativ 18.000  lei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că polițiștii de frontieră au depistat în autogara din municipiul Rădăuţi, trei cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judetului Botoşani,  care urmau să se îmbarce într-un autocar cu destinaţia Londra şi care aveau în bagajele personale ţigări de provenienţă ucraineană. 

În urma celor constatate, cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma controlului amănunţit asupra bagajelor, a rezultat cantitatea de 1.529 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 17.889 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele trei persoane sunt cercetate de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie luate măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.(N.B.)