Un puști de 15 ani din Fălticeni a fost blocat în trafic după ce a fost urmărit de poliție pe mai mulți kilometri. El furase o mașină și a refuzat să oprească la cererea a două echipaje de poliție


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 15 ani din Fălticeni este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni după ce băut fiind, a furat un autoturism pe care l-a condus, fiind depistat prima dată de polițiști pe raza comunei Hîrtop.

Astfel, duminică dimineața, polițiștii au fost sesizați prin 112 de un bărbat din Fălticeni că în noaptea de sâmbătă spre duminică i s-a furat autoturismul Dacia Logan parcat pe o stradă din Fălticeni.

Polițiștii au declanșat o acțiune de găsire a vehiculului, fiind alertate patrulele de siguranță publică de pe raza municipiului și a comunelor limitrofe, dar și polițiști ai Biroului de Investigații Criminale din municipiu.

În aceste condiții, la un sfert de oră de la sesizare, o patrulă de poliție a observat autoturismul căutat pe raza comunei Hârtop, iar polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul auto nu a oprit și s-a procedat la urmărirea autoturismului pe traseul Hârtop – Fălticeni totodată fiind alertate și celelalte echipaje de poliție.

Ulterior, autoturismul a fost interceptat pe strada Armatei de patrula de ordine publică, dar și de această dată conducătorul auto a ignorat semnalele luminoase și acustice ale polițiștilor astfel că s-a procedat la urmărirea și blocarea în trafic.

Conducătorul auto a fost imobilizat, polițiștii constantând că acesta este un adolescent de 15 ani din Fălticeni care avea la testarea cu aparatul etilotest o concentrație de 0.41 ml alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice.

Adolescentul este acum cercetat penal pentru „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de